Левски София - резултати, класирания, футболисти, треньори, юноши, статистика по сезони

България
Левски-Спартак (София)
Резерви
Левски-Спартак (София) Берое (Стара Загора)
Голове домакин Голове гост

събота, 21 август 1971 година

"А" Републиканска футболна група - 2 кръг

  • няма
  • няма
  • няма
  • няма

Левски побеждава с 4:0 Берое (Стара Загора) в мач от 2-ри кръг на "А" Републиканска футболна група 1971/72 игран на 21 август 1971 г.

4:0 с два гола на защитници

Защитата на гостите се стараеше, но й беше трудно срещу разнообразната и осмислена игра на домакините. Сериозни пукнатини се явиха по двата й фланга, където Стоянов (с груби прояви) и Иванов (4) не бяха в състояние да противопоставят добро „огнестрелно“ оръжие срещу агресивния Войнов. Този млад футболист с всеки изминат кръг показва своите възможности. В този мач с бързината си и разнообразните финтове направи своите пазачи безпомощни.

Достойнство на „Левски-Спартак“ бе много активната игра на зашитата. Не случаи но Жечев и Аладжов постигнаха по един гол, а Аладжов стори това след като премина с индивидуална акция повече от 70 метра. В листата на голмайсторите можеше да запише своето име и Ивков. Ако не бяха пропуските на Панов (в това число и при дузпа в 49-ата мин.), резултатът можеше да бъде и по-голям. Без Петков старозагорското нападение, въпреки два удара в гредите, се оказа беззъбо...

в-к "Народен спорт"